test

Entrepotdok 63 B Amsterdam

Sold

Description

Dit is de plek om te wonen als je in het hart van Amsterdam wilt wonen zonder de drukte en de toeristen om je heen! Voor de deur heeft u een schilderachtige Amsterdamse gracht met een panoramisch uitzicht op de dierentuin Artis. Naast het Entrepotdok zijn er kleine terrassen waar u kunt genieten van een kopje koffie of een biertje of een kleine wandeling. In de buurt heerst een aangename dorpssfeer met het grote voormalige pakhuiscomplex aan het Entrepotdok in de achtergrond waar voormalige pakhuizen werden omgezet in appartementen en kantoren. Tegenover het complex met de officiële Rijksmonument-status is voldoende parkeergelegenheid. Er is geen wachtlijst voor een parkeervergunning die door inschrijving bij de Gemeente kan worden verkregen. De Plantagebuurt ligt op een steenworp afstand en er zijn verschillende lokale winkels en restaurants in de omgeving.
Volgens de akte van splitsing is het beoogde doel van het onroerend goed als kantoor te gebruiken, maar de huidige eigenaar had een Omgevingsvergunning van de gemeente verkregen om het onroerend goed om te bouwen tot een geschikt appartement om in te wonen. Het appartement werd grondig gerenoveerd in 2010-2011. In het hele appartement ligt er vloerverwarming, maar indien gewenst kan een moderne centrale verwarming worden geplaatst die het energielabel op C zou brengen. Voor warm water is er een elektrische boiler met een capaciteit van 200 liter die 3 jaar geleden werd vervangen. In het appartement is er ook een luchtzuiveringssysteem.
Het appartement zelf bevindt zich op de begane grond van het complex dat bereikbaar is via een trap of lift via het kruispunt onder het gebouw dat het Entrepotdok met de Laagte Kadijk verbindt. Er is een algemene ingang die leidt naar een grote hal met een lift en direct rechts de ingang van het appartement zelf. Via de grote hal van het appartement zijn de twee grote slaapkamers en badkamer gemakkelijk toegankelijk en tenslotte de woonkamer aan de achterkant.
De ruime woonkamer kijkt uit over de Laagte Kadijk, een rustige, chique woonwijk, aantrekkelijk voor jonge koppels en kleine gezinnen. Achter de woonkamer bevindt zich een moderne open keuken met een kookeiland en ingebouwde apparatuur, waarvan er enkele de afgelopen jaren zijn vervangen. De luxe badkamer met open ligbad, douchecabine, toilet en dubbele wastafels bevindt zich tussen beide slaapkamers. Het appartement is ideaal voor een stel, een persoon of een klein gezin. Als alternatief kan het worden gebruikt als een bedrijfskantoor.
Het Entreptdok is zeer centraal gelegen en is gemakkelijk bereikbaar per auto of fiets. Vanaf de A1 en A10 via de Piet Heintunnel en vanaf de A10 via de Ijtunnel. Er zijn ook goede verbindingen met het openbaar vervoer naar het Centraal Station en de oost- en noordkant van Amsterdam. Het metrostation bij Waterlooplein ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand.

Belangrijke punten:
– De erfpacht is afgekocht tot 31 maart 2035. Deze kan eventueel afgekocht worden
– Het complex wordt professioneel beheerd door de VvE De Alliantie
– Het appartement kan indien gewenst ook als kantoor worden gebruikt
– Vloerverwarming door het hele appartement
– Servicekosten bedragen € 98,49 per maand
– Bruto vloeroppervlak: 96m2
– Het complex is een Rijksmonument
– Er is geen wachtlijst voor een parkeervergunning en er is ook een mogelijkheid om een parkeerplek te huren in de garage onder het complex.

Read the full description

Features

Listed since
6+ maanden
Status
Sold
Acceptance
In consultation
Type of house
Apartment, ground-floor apartment
Type of construction
Existing property
Construction year
1970
Location
On a quiet road, in the center, unobstructed view

Surfaces and volume

Living
88 m²
Capacity
236 m³

Layout

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bathrooms
1 bathroom
Bathroom amenities
Shower, double sinks, bathtub, toilet, underfloor heating, washbasin, washbasin furniture
Number of floors
1
Services
Elevator, mechanical ventilation

Energy

Energy label
G
Heating
Underfloor heating completely
Hot water
Electric water heater property

Cadastral data

Plotname
Amsterdam O 4254
Ownership situation
Eigendom belast met erfpacht
Plot
ASD11-O-4254

Parking

Type of parking
Paid parking, public parking, parking permits
View all features

Map

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
View map
Entrepotdok 63 B
Amsterdam